Μπαράζ συλλήψεων για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν ελέγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, με στόχο την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας και τον εντοπισμό παράνομα εκδιδομένων προσώπων σε υπαίθριους χώρους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

 

  • 7 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών.

 

  • 5 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

 

  • 13 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια ή κατείχαν  και υπεδείκνυαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

  • Βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων».

 

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

 

  • 32χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μία (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών, (11) μηνών και (25) ημερών και χρηματική ποινή (1.250) ευρώ, για κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών από κοινού, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 

  • 33χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε μία (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και (6) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

 

Συλλήψεις ατόμων για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων

 

Την 10-03-2015, βραδινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ίντερνετ-καφέ, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου διαπίστωσαν λειτουργία (4) Η/Υ, στους οποίους διενεργούταν, παράνομα, τυχερά παίγνια, από ισάριθμους θαμώνες. Συνελήφθη ο 40χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης και οι παίκτες.

 

Σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα

 

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (10-03-2015) στο κέντρο της πόλης, 63χρονη ομογενής, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες (13) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική  ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Συλλήψεις για παραβάσεις του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου

 

Συνελήφθησαν χθες (10-03-2015), στις περιοχές Πυλαίας και Καλαμαριάς, δύο αλλοδαποί 21 και 40 ετών, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση προϊόντα παρεμπορίου (ζευγάρια γυαλιά, φακούς, μπαταρίες, ρολόγια, πορτοφόλια, κινητά, εργαλεία και ζώνες)

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr