Έρευνα – σοκ αποκαλύπτει οτι οι κατασχέσεις σπιτιών από τράπεζες πέφτουν…βροχή

Έρευνα του Radio1d.gr αποκαλύπτει ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι διαταγές πληρωμής όπως κατ’ευφημισμόν ονομάζονται οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και άλλων κατοικιών στα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία της Θεσσαλονίκης. 

 

To Radio1d.gr απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και εντόπισε εφιαλτικά στοιχεία γύρω από το μέγεθος των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στον νομό Θεσσαλονίκης. Τόσο από τα Πρωτοδικεία όσο και από το Ειρηνοδικείο προκύπτει ότι κάθε Τετάρτη ολοένα και περισσότερες κατοικίες κατασχέτονται και ολοένα και περισσότερες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί. 

 

Οι διαταγές πληρωμής δεν αφορούν μόνο υποθέσεις τραπεζών – δανειοληπτών αλλά και άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ιδιοκτητών κατοικιών που κυνηγάνε τους νοικάρηδές τους που τους χρωστούν ενοίκια μηνών ή και ετών. Ωστόσο, η μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά στις διαταγές πληρωμής ανήκει στις τράπεζες και δεν χωρά αμφισβήτηση ότι ουσιαστικά τα Ειρηνοδικεία λειτουργούν τρόπον τινά ως ασφαλή καταφύγια πλέον για τους δανειολήπτες που αναζητούν ένα νησί για να γλιτώσουν από το ναυάγιο της οικονομικής κατάστασής τους εξαιτίας της αμέλειάς τους να πάρουν έστω ένα μικροδάνειο από μια εγχώρια συστημική τράπεζα, 

 

Δεν θα ακούσετε ποτέ από τα συστημικά ΜΜΕ ότι οι κατασχέσεις κατοικιών λόγω ανεξόφλητων δανείων στις τράπεζες συνεχίζονται σαν τη βροχή του Μάρτη στα Ειρηνοδικεία και στα Πρωτοδικεία σε όλη τη χώρα. Ούτε φυσικά θα ακούσετε ότι οι τράπεζες προτιμούν να πλειστηριάζουν μόνο μαζικά και όχι μεμονωμένα για να μην έχουν τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας την ώρα που προσπαθούν να αφήσουν χιλιάδες συμπατριώτες μας άστεγους. 

 

Κάπως έτσι εκτυλίσσεται καθημερινά η κατάσταση στα Ειρηνοδικεία και στα Πρωτοδικεία της χώρας. Οι διαταγές πληρωμής ξεκινούν με τον τίτλο με πηχιαία γράμματα «Στο όνομα του ελληνικού λαού» και είναι απορίας άξιο πώς οι τράπεζες εκμεταλλεύονται ακόμη και αυτό το σύνθημα για να καταστρέψουν οικονομικά τον ίδιο τον ελληνικό λαό. 

 

Μόνο στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έχουν γίνει δεκτές από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα 1.200 διαταγές πληρωμών, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν τράπεζες που αξιώνουν να κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία δανειοληπτών που δεν είχαν να πληρώσουν τις άκυρες, παράνομες και καταχρηστικές οφειλές που οι τράπεζες αξιώνουν. 

 

Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι οι υποθέσεις κατά τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ περισσότερες -τριπλάσιες ή πενταπλάσιες σύμφωνα με τους αρμόδιους- και δεν παρουσιάζεται δυστυχώς καμία ιδιαίτερη μείωση των διαταγών πληρωμής εκ μέρους των τραπεζών, οι οποίες πάντως φαίνεται να επιχειρούν αρχικά να παγιδέψουν τον δανειολήπτη να αποδεχθεί μια δήθεν ελκυστική προσφορά τους περί διακανονισμού του δανείου του και κατόπιν να τον παγιδέψουν σε ένα ατελείωτο χρέος με επίδικο την κατοικία του ή άλλο περιουσιακό στοιχείο. 

 

Ο όγκος της δουλειάς των αρμοδίων είναι λιγότερος σε ότι αφορά στις τράπεζες σε σχέση με τα προηγούεμνα χρόνια όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά διότι πολλοί δανειολήπτες εξαπατώνται από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να μην έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και έτσι ενώ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαναγκάζονται να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις στα δάνεια που έχουν λάβει αφενός μεν για να μην αυξηθεί ο τόκος, αφετέρου δε για να μην χάσουν τη μοναδική κατοικία που έχουν. 

 

Σε πολλές περιπτώσεις οι διαταγές πληρωμής δυστυχώς αφορούν όχι μόνο στεγαστικά αλλά και καταναλωτικά δάνεια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ακόμη και για μικροποσά οι τράπεζες τείνουν να κατασχέτουν σπίτια, ως επαγγελματίες τοκογλύφοι. 

 

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες αρχές της επίσημης Πολιτείας εφόσον θέλει να βάλει ένα τέρμα στα οικονομικά εγκλήματα που έπραξαν και συνεχίζουν να πράττουν οι διεφθαρμένοι τραπεζίτες σε βάρος του ελληνικού λαού, όπως άλλωστε δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ ο υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Εκτός και αν κάθεσαι και διαπραγματεύεσαι με οικονομικούς εγκληματίες τον τρόπο, με τον οποίο θα συνεχίσουν να διαπράττουν τα εγκλήματα τους σε βάρος ενός λαού που πίστεψε στην ελπίδα και στην αξιοπρέπεια που του υποσχέθηκες για να εκλεγείς, να αμείβεσαι αδρά, να απολαμβάνεις ασυλία και να συμμετέχεις στο τέλος και εσύ στα βασανιστήριά σε βάρος του.  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr