Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν καθηγητές, μαθητές και γονείς παιδιών του 9ου Γυμνάσιου Καλαμαριάς, οι οποίοι καταγγέλλουν τη διευθύντρια του σχολείου, ότι παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα εδώ και 3,5 χρόνια. Το σχολείο τελεί αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη.

Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕΘ, Θόδωρος Αζούδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «την περασμένη Δευτέρα υπήρξε σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για την ενεργοποίηση της διάταξης του άρθρου 26 του νόμου 3848, περί παύσης στελεχών εκπαίδευσης».

Σε συνάντηση, που είχαν το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι μαθητών, γονέων, και καθηγητών του 9ου Γυμνασίου, με μέλη του περιφερειακού συμβουλίου έθεσαν το θέμα της ενεργοποίησης του νόμου και ζήτησαν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, όσων αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου.

Ο κ. Αζούδης ανέφερε ότι, βάσει του νόμου και του εγγράφου του αναπληρωτή υπουργού θα πρέπει να συγκληθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, να εξετάσει την κατάσταση και να αποφανθεί, γιατί το σχολείο δε μπορεί να λειτουργήσει.