Ανοίγει τις πύλες του το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη

Στη δημιουργία στενότερων επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και του τουρισμού, φιλοδοξεί να συνεισφέρει το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 19 Μαρτίου από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

 

Το πλήρες όνομα του Επιμελητηρίου είναι: Ελληνο-Σερβικό Επαγγελματικό, Βιομηχανικό, Εμπορικό και Τουριστικό Επιμελητήριο. Μάλιστα, με την ευκαιρία των εγκαινίων, στις 19 και 20 Μαρτίου θα βρεθούν στην πόλη Σέρβοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα επισκεφτούν μεταξύ άλλων την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και της Διεθνούς ‘Εκθεσης (ΔΕΘ).

 

Τα πρώτα σταθερά βήματα για τη δημιουργία του επιμελητηρίου έγιναν σε συνεργασία με το Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας και τον Γενικό Πρόξενο Πάβιτς Σίνις. “Βασικό μέλημα του Επιμελητηρίου είναι να δημιουργηθεί νέο οικονομικό περιβάλλον που θα φέρει νέες εταιρείες και νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του φορέα, στον οποίο μετέχουν -μεταξύ άλλων- ως ιδρυτικά μέλη τα επιμελητήρια του Βελιγραδίου, της Βοϊβοντίνας, του Ζάγετσαρ, του Νόβισαντ, του Λέσκοβατς, του Πάντσεβο και του Κραγκούγιεβατς, σερβικά πανεπιστήμια και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της Σερβίας.

 

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου είναι και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Β.Ε.), ο οποίος θα παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε επιχειρήσεις προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ενώ συνεργασία υπάρχει και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 

Για το όλο εγχείρημα υπάρχει επικοινωνία και με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο πρόεδρος της οποίας, Κώστας Μίχαλος, θα βρεθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια.