ΤΕΕ/ΤΚΜ: Να επανεξεταστεί το θέμα λειτουργίας του εργοστασίου στις Σκουριές

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας  τονίζει τους λόγους για τους οποίους η λειτουργία του εργοστασίου στις Σκουριές πρέπει να επανεξεταστεί.

 

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: 

 

“Άποψη του ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι ότι, ασχέτως του στόχου και των προθέσεων, η μη τήρηση των ενδεδειγμένων διαδικασιών προς χάριν της περί ορθού ή λάθους άποψης της εκάστοτε εξουσίας, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

Αυτή η αντίληψη ευθύνεται για την αδυναμία του κράτους να πείσει τους πολίτες του ότι θα τηρήσει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Αδυναμία που εμφανίζεται περίτρανα σε κάθε απόπειρα χωροθέτησης οποιασδήποτε, έστω και ελάχιστα οχλούσας δραστηριότητας ή κάποιου έργου που θίγει ορισμένα συμφέροντα.

 

Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΕ/ΤΚΜ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του  για τις αναπτυξιακές επιλογές στην περιοχή αλλά και για την αποκατάσταση της κοινωνικής ηρεμίας και σύμπνοιας  και δηλώνει και πάλι την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί σας με οποιοδήποτε τρόπο, για αυτούς τους στόχους”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr