Η θεραπεία μέσω της τέχνης στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου στο ΑΠΘ

Το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Διασύνδεση Δημιουργικών Τεχνών – Παιδεία – Θεραπεία» διοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 19 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στη Θέρμη.

 

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 18.00.

 

Η ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση, η μουσικοθεραπεία, η δραματοθεραπεία, η θεραπεία μέσω κίνησης, η χοροθεραπεία, η εικαστική θεραπεία, το «play back theater», καθώς και η ψυχανάλυση είναι οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.

 

Οι διαλέξεις, τα σεμινάρια και τα βιωματικά εργαστήρια θα γίνουν από Προέδρους Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς και από διεθνούς φήμης Εισηγητές από Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, όπως η Dr. Barbara Hesser, ο Dr. Peter Jampel, η Dr. Amir Dorit, η Dr. Andrea Cevasco, η Marit Moistlik, o Gerhard Lock, καθώς και από Έλληνες και Κύπριους Εισηγητές όπως η Θεοδώρα Βουτσά, η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, η Δρ. Ποθεινή Βαϊούλη, ο Δρ. Γιάννης Μιράλης, ο Δημήτρης Ζάχος, ο Χρήστος Νούλης και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος.

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική.

Εγγραφές: http://caipt.mus.auth.gr/?page_id=23

Τηλέφωνο/fax πληροφοριών για το κοινό: 2310 287818

Ιστοσελίδα: http://caipt.mus.auth.gr/

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr