Κινητή μονάδα μαστογράφου στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας προσπαθεί διαρκώς να αυξήσει τις παροχές Υγείας και Πρόληψης για όλους  όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας.

Στo πλαίσιο αυτής της  μεγάλης προσπάθειας, μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα βρίσκεται στη Πλατεία Εύοσμου, το Σάββατο  21 και την Κυριακή  22 Μαρτίου 2015, από τις 8.00πμ έως τις 4.00μμ η οποία θα προσφέρει δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

«Σήμερα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση- ο Δήμος μας-  μετά από την επανασύσταση του Κοινωνικού Ιατρείου με περισσότερους από 50  ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου- προσπαθούμε και μέσα από μια ενδιαφέρουσα  σειρά ιατρικών  εκδηλώσεων – διαλέξεων και εκστρατειών να εξαλείψουμε συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την  κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς, ευχαριστώντας  την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμο αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αποστολή της.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 4.500. 

Όπως είναι γνωστό ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται ότι  μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια για αυτό και οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια μετά από  οδηγίες του ιατρού τους. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

 

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2310/558505  (9.00-14.00).

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 16-20 Μαρτίου 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών. Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν προσφέρεται ο Μαστογραφικός έλεγχος σε Γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr