Μαθητές Γυμνασίου στην Τούμπα ζήτησαν την απομάκρυνση λαϊκής αγοράς

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς, κάθε Τετάρτη, στην οδό Κλεάνθους, πραγματοποίησαν, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η διευθύντρια και μαθητές του 1ου Γυμνασίου ‘Ανω Τούμπας, απαιτώντας την απομάκρυνσή της.

 

Όπως υποστήριξαν η διευθύντρια, Φωτεινή Γιαννίτση, και μαθητές – μέλη του 15μελούς συμβουλίου, η λαϊκή αγορά προκαλεί σοβαρά προβλήματα, κάθε εβδομάδα, καθώς κλείνει την είσοδο του σχολείου τους. “Βρισκόμαστε σε κλοιό πολιορκίας από τους πάγκους των μικροπωλητών. Δεν είναι μόνο η ηχορύπανση και η πλημμελής καθαριότητα, αλλά το γεγονός πως το σχολείο είναι απροσπέλαστο σε ασθενοφόρο ή πυροσβεστική σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, είπε η διευθύντρια.Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δεσμεύτηκε πως μέσα στον επόμενο μήνα “θα σηκώσουμε τη λαϊκή αγορά και θα την πάμε αλλού. Δεν επιτρέπεται λαϊκή αγορά να είναι μπροστά σε σχολείο”.

 

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση έκθεσης βιολογικών προϊόντων την Κυριακή, 22 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο του δημαρχείου.

 

Στόχος της έκθεσης, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, είναι να γνωρίσουν οι πολίτες τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων και να υποστηριχθούν οι βιοκαλλιεργητές της Ένωσης στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο.