Σοβαρά ερωτηματικά και ευθύνες από το πόρισμα για την ΔΕΠΘΕ

Σοβαρά ερωτηματικά και ευθύνες προκύπτουν από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που εξέτασε τα λογιστικά στοιχεία της ΔΕΠΘΕ (δημοτική τηλεόραση και ραδιόφωνο), για τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013, ανακοίνωσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Το πόρισμα περιέχει σαφείς παρατηρήσεις και επισημάνσεις σε ζητήματα κακοδιαχείρησης και παρατυπιών,  οι οποίες μπορεί να ζημιώνουν τον Δήμο με μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Η διοίκηση Μπουτάρη και οι διοικήσεις της ΔΕΠΘΕ,  που δεν προχώρησαν στον έλεγχο άμεσα μετά την παραλαβή από την αμαρτωλή διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και άφησαν ανέλεγκτες τις χρήσεις κατά την περίοδο που είχαν την ευθύνη της διοίκησης, είναι υπόλογες και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σήμερα να αποτελέσει ειδικό θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του το συγκεκριμένο πόρισμα.

 

Καλούμε τον Δήμαρχο να λάβει υπόψη του την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, να διορθώσει τις τυχόν παραλήψεις και να αποδώσει  ευθύνες, όπου υπάρχουν, ανακοινώνουν τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr