Ημερίδα «Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία»

Με την ημερίδα «Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία», η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών επιχειρεί το πρώτο της άνοιγμα στην κοινωνία.

 

Πρόκειται για μια ημερίδα όπου γνωστοί Έλληνες λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, κριτικοί και δικαστικοί λειτουργοί θ ανιχνεύουν την πολυδιάστατη σχέση αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ της Λογοτεχνίας και της Δικαιοσύνης.

 

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, Μιχαήλ Πικραμένος «από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών που ιδρύθηκε το 1995, έχουν αποφοιτήσει 2500 δικαστές σε σύνολο 4000 που είναι σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν επιμορφωθεί 7.500 δικαστικοί λειτουργοί».

 

Στην ισχυρή αλληλεπίδραση της Λογοτεχνίας με τη Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε και ο Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης , Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Ηλίας Κοντοζαμάνης, παίρνοντας αφορμή από  το μυθιστόρημα του αείμνηστου Μ Κουμανταρέα «Ο Ωραίος Λοχαγός». «Πρόκειται», όπως εξήγησε, «για ένα εξαιρετικό παράδειγμα βραδύτατης απονομής Δικαιοσύνης».

 

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Στη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου από τις 9.30 το πρωί έως και τις 18.00 το απόγευμα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, θ αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, την απονομή, την καταγραφή και τους προβληματισμούς που εγείρονται μέσα από τη λογοτεχνία , τη δημοσιογραφική και την κριτική ματιά.

 

«Η δικαστική ανεξαρτησία σφυρηλατείται με όλα εκείνα τα στοιχεία που προάγουν την πνευματική ζωή», επισημαίνει ο Μιχαήλ Πικραμένος, εξηγώντας ταυτόχρονα πως «η Αισθητική του Δικαίου δεν βοηθά τον δικαστικό λειτουργό ν αναπτύξει μόνο ποιοτικό δικανικό λόγο, αλλά και πλήρως αιτιολογημένες αποφάσεις».        

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr