ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Νιχωρίτη, με τίτλο: «Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία του Αγίου Όρους και η Επανάσταση του ’21».

 

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα επετειακών τραγουδιών βασισμένα σε ποίηση εθνικών ποιητών, με τίτλο «Ηρωικά Τραγούδια», τα οποία θα ερμηνευθούν από τη διακεκριμένη μεσόφωνο και διδάσκουσα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,Αγγελική Καθαρίου. Τη μεσόφωνο θα συνοδεύσουν οι αναπληρωτές καθηγητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Κωνσταντίνος Χασιώτης στο όμποε και Αθανάσιος Ζέρβας στο κλαρινέτο καθώς και η φοιτήτρια του Τμήματος, Αγγελική Κάρτσιου, στο πιάνο.

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορευτικό πρόγραμμα τη συμμετοχή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης «Ο Λεπενιώτης», υπό τη μουσική επιμέλεια του καθηγητή Ηλία Παπαδόπουλου και του επίκουρου καθηγητή Γερμανού Αχαλινοτόπουλου, ενώ θα συμμετάσχουν φοιτητές από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr