Έκθεση ζωγραφικής «Αποκαλύπτω» στο δήμο Παύλου – Μελά

Το Π.Ε.Θ.Ε.Α “ΑΡΓΩ” με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά – Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού παρουσιάζει στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” (Λαγκαδά 221) την έκθεση ζωγραφικής «Αποκαλύπτω» από την ομάδα εικαστικής θεραπείας ατόμων σε απεξάρτηση. Πρόκειται για είκοσι οχτώ έργα που δημιούργησαν οι άνθρωποι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας του Π.Ε.Θ.Ε.Α Αργώ.

 

Το κάθε έργο ξεχωριστά παλεύει να δώσει μορφή στο χάος, να περάσει από τη σύγχυση στην τάξη, να αλληλεπιδράσει με ένα περιβάλλον το οποίο μπορεί να χειριστεί. Προέρχεται από μία ψυχική ανάγκη συμφιλίωσης, ενσωμάτωσης, ταξινόμησης, και εξισορρόπησης των εμπειριών του δημιουργού του. Το ταξίδι αυτό αποκαλύπτεται και εκτίθεται στα μάτια του θεατή για να το δει και να το κατανοήσει, να το μοιραστεί. Οι ιδέες πίσω από κάθε εικόνα είναι μία επιστροφή του δημιουργού σε κομμάτια του εαυτού του, αλλά και ένα σημείο συνάντησης του δημιουργού με το θεατή του που καταβάλει την ίδια προσπάθεια προς τη δημιουργία νοήματος για την ίδια του τη ζωή.

 

Με αφορμή την έκθεση “Ανακαλύπτω” ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης θα ήθελε να απευθύνει τον παρακάτω χαιρετισμό:

 

“Ο Δήμος Παύλου Μελά φιλοξενεί μια έκθεση που έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Μια έκθεση που προάγει την αρχή της συλλογικότητας, το δικαίωμα του επαναπροσδιορισμού και το χρέος του σεβασμού προς το συνάνθρωπο.

 

Σίγουρα, αξίζει κάποιος να σταθεί στο ποιοτικό μέρος της έκθεσης, καθώς τα έργα που θα εκτεθούν είναι το αποτέλεσμα ιδιαίτερης έμπνευσης και δημιουργικότητας. Αξίζει όμως να πάει κάποιος παραπέρα και να ανιχνεύσει πίσω από τα έργα τις έννοιες του συμβολισμού, του θάρρους, της δύναμης, της θέλησης και της πίστης.

 

Ο Δήμος Παύλου Μελά αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές του κοινωνικού συνόλου. Βοηθάει, στέκεται αρωγός και καλωσορίζει ξανά πίσω στη ζωή αυτά τα παιδιά που δεν το έβαλαν κάτω, διεκδίκησαν την ίδια τη ζωή και κατάφεραν να επανέρθουν με όλες τους τις δυνάμεις.

 

Στους συντελεστές και τους υπευθύνους του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» θα ήθελα να απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να μπορούν σήμερα γονείς, συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές του προγράμματος να καμαρώνουν για το αποτέλεσμα.

 

Κυρίως όμως στα ίδια τα  παιδιά, τα έργα των οποίων θα έχουμε την τύχη να δούμε, αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια και η απόδοση του πρέποντος σεβασμού. Απέδειξαν ότι το να κερδίζεις μια μάχη είναι ένα δύσκολο πράγμα. Πιο δύσκολο όμως είναι να βρίσκεις το σθένος και να συμπεριφέρεσαι σαν νικητής.

 

Το παράδειγμά τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο”. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr