Δήμος Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς συνεργάζονται για την τουριστική προβολή της πόλης

Κοινές δράσεις με στόχο την τουριστική προβολή της πόλης προγραμματίζουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Η συνεργασία αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού και Προβολής του Δήμου Καλαμαριάς, Ματθαίο Αμπατζίδη.

 

Τα βασικά πεδία της συνεργασίας, η οποία θα οριστικοποιηθεί με σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογράψουν το επόμενο διάστημα οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, είναι τα εξής:

 

  • διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Το τουριστικό προφίλ της Καλαμαριάς»
  • ανάδειξη του Κυβερνείου (παλατάκι)
  • ανάδειξη αρχαιολογικών διαδρομών
  • προβολή της μαρίνας της Αρετσούς
  • δημιουργία χάρτη ιστορικών νεκροταφείων
  • συνεργασία στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival

 

 «Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει ένα από τα ωραιότερα τμήματα του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και η συνεργασία που εγκαινιάζουμε, αναδεικνύει τη μητροπολιτική διάσταση της πόλης. Η ανάπτυξη προγράμματος κοινών δράσεων αποτελεί βασικό μας στόχο και ευελπιστούμε ότι η πρωτοβουλία θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα», τόνισε ο Σπύρος Πέγκας. Από την πλευρά του, ο Ματθαίος Αμπατζίδης δήλωσε: «Η δημιουργία της τουριστικής ταυτότητας της Καλαμαριάς, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή μας και χαίρομαι ιδιαίτερα που στα θέματα αυτά, θα συνεργαστούμε με το Δήμο Θεσσαλονίκης».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr