Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη – Δείτε ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, για τις ημέρες Παρασκευή 20-3-2015, Σάββατο 21-03-2015 και Κυριακή 22-03-2015, λόγω της τέλεσης του διεθνούς ποδηλατικού δρόμου αγώνα αντοχής, με την επωνυμία «2ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Μέγας Αλέξανδρος», θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Την Παρασκευή 21-03-2015, κατά την τέλεση του 1ου ΕΤΑΠ (5,15χλμ.) θα πραγματοποιηθεί ατομική  χρονομέτρηση ποδηλάτων, στις κατηγορίες Εφήβων, Ανδρών, με εκκίνηση ώρα 14.00΄ από το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου (πλακόστρωτο παραλίας), διαδρομή μέχρι το ύψος του Μεγάρου Μουσικής και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης (η συγκεκριμένη διαδρομή μια φορά – εκκίνηση αθλητών ανά 1 λεπτό).

 

Το Σαββάτο 21-03-2015, κατά την τέλεση του 2ου ΕΤΑΠ (118 χλμ.)

 

Από την 10.00΄ ώρα  και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ανωτέρω ποδηλατικού αγώνα χρόνο  θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα  στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Κιλκίς (από τον κόμβο Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

 

Την Κυριακή 22-03-2015, κατά την τέλεση του 3ου ΕΤΑΠ (105 χλμ.)

 

Από την 10.30΄ ώρα και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ποδηλατικού αγώνα χρόνο,  θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα στην Επ.Ο. από Νέο Αγιονέρι για Πρόχωμα (από τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ευζώνων (από Πρόχωμα για Βαθύλακο), στην Επ.Ο. από Βαθύλακο για Νέο Αγιονέρι (μέχρι τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), στην Επ.Ο. από Μικρόκαμπο για Ξηροχώρι (από τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), στην Επ.Ο. από Ξηροχώρι για Νέα Φιλαδέλφεια και στην Επ.Ο. από Νέα Φιλαδέλφεια για Μπακέικα (μέχρι τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), καθ’ όλο το πλάτος αυτών.

 

Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει ενημερωθεί για τον κατάλληλο προγραμματισμό των λεωφορειακών γραμμών που τυχόν επηρεάζονται.

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών να μην εισέρχονται στο δρομολόγιο των ποδηλατικών αγώνων.

 

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η παραπάνω Υπηρεσία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. H Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr