Εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία Ν. Μηχανιώνας

Τον καθαρισμό της παραθαλάσσιας περιοχής «Βράχια» στη Νέα Μηχανιώνα θα φροντίσει την Παρασκευή 20 Μαρτίου ομάδα εθελοντών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας και της προέδρου της Μελπομένης Βαρσαμόγλου.

 

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου από στις 8.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, ναυτοπρόσκοποι, μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου, μέλη του ΚΑΠΗ Ν. Μηχανιώνας και εθελοντές, οι οποίοι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό από εκείνο το σημείο μέχρι την ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας.

 

Με αυτό τον τρόπο οι εθελοντές του δήμου Θερμαϊκού θα στείλουν ενόψει και της Άνοιξης ένα μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά μια έμπρακτη απόδειξη της αξίας του εθελοντισμού. Άλλωστε μία από τις πρώτες αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής από τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η δημιουργία του σώματος εθελοντών του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να εμπεδωθεί η έννοια της προσφοράς ανάμεσα στους δημότες. Η περιοχή της Ν. Μηχανιώνας είναι παραθαλάσσια, ζει και αναπτύσσεται με το υγρό στοιχείο και μια δράση στην παράκτια ζώνη έχει πολλαπλό συμβολισμό. Ανάλογες πρωτοβουλίες προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα από τις δομές του δήμου και σε άλλες περιοχές, ως συμπληρωματικές και ενισχυτικές των συστηματικών προσπαθειών που καταβάλει τους τελευταίους μήνες η δημοτική αρχή για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δήμου Θερμαϊκού.   

  

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr