Άσκηση ετοιμότητας της ΕΠΑ στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας πραγματοποίησε με επιτυχία η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 12/3 σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Το σενάριο της άσκησης που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες προέβλεπε το «συμβάν» να εξελίσσεται στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη στην οδό Απ. Σαμανίδη 21 στο Πανόραμα. Στόχος ήταν η αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών σε περίπτωση διαρροής σε λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης, με ταυτόχρονη διαρροή στον παροχετευτικό αγωγό φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό η δράση ξεκίνησε με κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο (Emergency call center, τηλεφωνικό νούμερο 10302) στις 17:03 και έληξε στις 19:25.

«Μετά από αυτή την άσκηση ετοιμότητας η οποία εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία στο δημαρχείο μας και μάλιστα σε χρόνους ρεκόρ αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς.  Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό  της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης που οργάνωσε την άσκηση και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν: την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία και βεβαίως το προσωπικό του Δήμου μας» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι «μας εντυπωσίασε όλους και ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο συγχρονισμός των υπηρεσιών, ενώ η συνεργασία των φορέων που συμμετείχαν απεδείχθη εξόχως αποτελεσματική».

Στο «συμβάν» τηρήθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες και οδηγίες για την αποκατάσταση της διαρροής φυσικού αερίου στο λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και του παροχετευτικού αγωγού. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την αποτελεσματική συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ παρών καθ’ όλη τη διάρκειά της ήταν και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας που παρακολούθησε όλα τα στάδια της.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr