Δήμος Παύλου Μελά: Πραγματοποίηση Ημερίδας “Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς” από το Δήμο Παύλου Μελά & την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ένταξη» την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2014 στη Μονή Λαζαριστών.

 

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δυναμική Παρέμβαση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Δυτικής Θεσσαλονίκης για την προώθηση Ανέργων μετα – δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Απασχόληση» και αποτέλεσε την ημερίδα λήξης της παραπάνω πράξης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Δήμου Παύλου Μελά, κ. Παντελής Νιγδέλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Βασίλειος Ταλατάς και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Παπαγεωργίου Αθανάσιος. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Παρασκευή Κούρτη, (Αρχιτέκτων, προϊσταμένη Τμήματος Αστικής Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Δήμου Παύλου Μελά), η οποία έκανε και την εισαγωγική ομιλία με θέμα την «Ταυτότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης», που είναι και η περιοχή δράσης της πράξης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Σοφία Μαχαιρίδου, (Διεθνολόγος, Υπεύθυνη Έργου – LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.), η οποία έκανε μια παρουσίαση – απολογισμό του έργου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΈΝΤΑΞΗ». Η συζήτηση συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα «Παρουσίαση Study Visit στη Γερμανία» από την κ. Δήμητρα Τσατσάνη, (Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Β. Ελλάδος – ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ). 

Στο σημείο αυτό πήραν το λόγο δύο ωφελούμενες που παρευρίσκονταν στο κοινό και συμμετείχαν στο Study Visit στη Γερμανία, σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων. Στόχος, όπως ανέφεραν, ήταν η αποκόμιση εμπειριών και η μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, έτσι ώστε να υποκινηθεί κάποιος ενδιαφερόμενος να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Μίλησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την ευκαιρία που τους δόθηκε να δουν από κοντά καλές πρακτικές γερμανικών επιχειρήσεων, ωστόσο, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας σε κάποια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Τη σκυτάλη των ομιλητών πήραν η κ. Στέλλα Χατζίκου, (Οικονομολόγος, εκπρόσωπος ΑΣ «Θεσσαλον{iQ}η: Ευφυής Πόλη» (IDSΕΠΕ)  και η κ. Άρτεμις Στασινού, (Εμπορία και Διαφήμιση, εκπρόσωπος ΑΣ «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Πρωτοβουλία για την Απασχόληση» ΚΕΚ IDEA), οι οποίες παρουσίασαν πρακτικές άλλων Αναπτυξιακών Συμπράξεων. Τέλος, η συζήτηση έκλεισε με την ομιλία αναφορά στα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας από τον κ. Γεώργιο Καλλίνο (Οικονομολόγος, Σύμβουλος Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων – LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.). Στο τέλος της ημερίδας παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ παράλληλα έγιναν συζητήσεις που σχετίζονταν με την αποτίμηση της ημερίδας, αλλά και γενικότερα της πράξης. 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr