“Άρωμα” Καλαμάτας για ένα τριήμερο στην Θεσσαλονίκη

Από “άρωμα” Καλαμάτας θα “πλημμυρίσει” στις 27, 28 και 29 Μαρτίου η Θεσσαλονίκη, καθώς το συγκεκριμένο τριήμερο πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την προβολή της μεσσηνιακής πόλης.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχει διαμορφωμένο περίπτερο, όπου με φυλλάδια και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα οι Θεσσαλονικείς θα ενημερώνονται για τις ομορφιές και θα γεύονται τις νοστιμιές της Καλαμάτας.

 

“Θέλουμε να έχουμε τουριστική ανταλλαγή όχι μόνο με πόλεις που είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με άλλες πιο μακρινές του εσωτερικού. ‘Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι πως με την Καλαμάτα έχουμε αεροπορική σύνδεση όλο το χρόνο”, ανέφερε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Διακυβέρνησης του κεντρικού Δήμου, Σπύρος Πέγκας, υπογραμμίζοντας πως “εκκρεμεί η αντίστοιχη προβολή της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα που θα γίνει πριν το καλοκαίρι”.

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Αλούπης, πρόσθεσε πως “μέχρι τώρα η πόλη μας ήταν γνωστή ως παραγωγός συγκεκριμένων προϊόντων. Τώρα κάνουμε δυναμικό άνοιγμα και στο κομμάτι του τουρισμού. Σκοπός μας να φέρουμε την Καλαμάτα πιο κοντά σ’ όλη την Ελλάδα”.

 

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του δημαρχείου έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τη Μεσσηνία, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει την υποψηφιότητα της πόλης του για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Παράλληλα, σε επιλεγμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης θα προσφέρονται μεσσηνιακά πιάτα.