Επίσκεψη Σέρβων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο Δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, Σέρβοι επιχειρηματίες, που βρίσκονται στην πόλη για την ίδρυση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, συνοδευόμενοι από το Γενικό Πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Σίνισα Πάβιτς.

 

Τα μέλη της σερβικής αντιπροσωπείας υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, λόγω της μετάβασης του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στην Αθήνα για θέματα του Δήμου.

 

Ο Σίνισα Πάβιτς τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Σερβία, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στο Βελιγράδι για την τουριστική προβολή της πόλης. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε να σηματοδοτηθούν σε συνεργασία με το Δήμο σημεία με ιστορική σημασία για τις δύο χώρες, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Σέρβων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη.

 

Την εκτίμηση ότι οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να εξελιχθούν σε οικονομικές συνεργασίες εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Λέσκοβατς της Σερβίας και αντιπρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, Γκόραν Γιόβιτς. Όπως ανάφερε, σύντομα θα ανοίξει γραφείο του Επιμελητηρίου στο Λέσκοβατς, ενώ μέχρι το Μάιο θα λειτουργήσει αντίστοιχο γραφείο και στο Βελιγράδι. «Με τον τρόπο αυτό θα ενδυναμώσουμε τη συνεργασία, διευκολύνοντας τους επιχειρηματίες να έχουν πιο άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι επιχειρηματίες θα έχουν σημαντική παρουσία στην επικείμενη 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη και τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων. «Αυτή είναι η αντίληψη του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας κυρίως με τις γειτονικές χώρες. Δεν υποκαθιστούμε, βέβαια, την εξωτερική πολιτική του κράτους, αλλά ισχυροποιούμε τους δεσμούς μας, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και τον τουρισμό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης χαρακτήρισε πρόκληση τη διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σερβία σε θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τα μέλη του Επιμελητηρίου, προκειμένου να διερευνηθεί σε ποιους τομείς μπορεί να υπάρξει συνεργασία. «Κάναμε μια καλή αρχή και ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια», υπογράμμισε.

 

Στη σερβική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος του Λέσκοβατς, Γκόραν Σβετάνοβιτς, ο οποίος κάλεσε τους εκπροσώπους του Δήμου να επισκεφτούν την πόλη του, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γεωργάκος.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr