Συνελήφθη επιδειξίας επειδή έδινε… παράσταση σε μαθήτριες

Ένας 26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από περιπολούντες αστυνομικούς, καθώς προέβαινε σε άσεμνες πράξεις κοντά σε σχολικές μονάδες στις περιοχές των Αμπελοκήπων και των Συκεών της Θεσσαλονίκης.

 

Ο άνδρας κατηγορείται ότι προσέγγισε αρχικά μια 54χρονη σε στάση λεωφορείου, κοντά σε σχολείο, και προέβη σε πράξεις που πρόσβαλαν την αξιοπρέπειά της. Στη συνέχεια, πλησίασε ανήλικες μαθήτριες που βρισκόταν στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην περιοχή των Αμπελοκήπων και προέβη σε ασελγείς πράξεις μπροστά τους.

 

Έπειτα από καταγγελία του συμβάντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

 

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, προέκυψαν επιπλέον τα ακόλουθα:

 

• Μεσημβρινές ώρες της 24-02-2015, ο 26χρονος πλησίασε ανήλικες μαθήτριες, που βρίσκονταν στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην περιοχή των Αμπελοκήπων και προέβη σε ασελγείς πράξεις μπροστά τους.

• Όπως προέκυψε, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, κατά το διάστημα από 17 έως 19 Μαρτίου μετέβαινε με αυτοκίνητο έξω από σχολείο των Συκεών και παρενοχλούσε μαθήτριες Γυμνασίου, προσπαθώντας να τις πλησιάσει.

 

Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοια περιστατικά.

 

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για “πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις” και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr