Συναντήσεις της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά με τους γενικούς προξένους Βουλγαρίας, Αλβανίας, Σερβίας

.Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, κατά την επίσκεψή τους στο ΥΜΑΘ, οι γενικοί πρόξενοι στη Θεσσαλονίκη, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας.

 

Στην συνάντηση της υφυπουργού με τον γενικό πρόξενο της Βουλγαρίας, Vassil Petkov Valchen, παρουσία και του υποπρόξενου Todor Petrov συζητήθηκε, εκτός των ζητημάτων της επιχειρηματικής συνεργασίας και της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, έργων υποδομής και πανεπιστημίων και το θέμα της διαχείρισης των υδάτων των διασυνοριακών ποταμών. «Σε συνεργασία με τους αντίστοιχους υπουργούς Εξωτερικών θα εργαστούμε, ώστε να προωθήσουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα» δήλωσε η κ. Κόλλια – Τσαρουχά. Από την πλευρά του ο γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας σημείωσε: «Ήταν πολύ ωφέλιμη η συνάντηση, γιατί συζητήσαμε θέματα συνεργασίας η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν άριστη, αλλά βλέπω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερη από εδώ και στο εξής».

 

Στη συνέχεια, η υφυπουργός συναντήθηκε με τη γενική πρόξενο της Αλβανίας, Pavlina Ylli. «Αν και πολλά θέματα που τέθηκαν αγγίζουν το Υπουργείο Εξωτερικών, δεσμευτήκαμε να ενεργοποιηθούμε περισσότερο για να αντιμετωπιστούν θέματα που απασχολούν τους Αλβανούς πολίτες που κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα, ή επισκέπτονται τη χώρα μας» τόνισε η υφυπουργός. «Η κυρία υφυπουργός ήταν πρόθυμη να μας ακούσει για τα θέματα που θέσαμε και αφορούν τους Αλβανούς που κατοικούν στην Ελλάδα. Επίσης, πήρα τη διαβεβαίωση για ανοιχτή συνεργασία από εδώ και στο εξής» τόνισε η κ. Ylli.

 

Το μεσημέρι, η υφυπουργός είχε συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Σερβίας, Sinisa Pavic, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ιδιαίτερα θερμές διμερείς σχέσεις και συζητήθηκε προοπτική ακόμη μεγαλύτερης ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων, μέσα από κοινές δράσεις των δύο κυβερνήσεων. «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις των χωρών μας, προς όφελος όλων» δήλωσε η υφυπουργός.