Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, παρά τη βροχή, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

 

Μετά το τέλος της παρέλασης ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι «η ιστορία αυτού του έθνους μας δείχνει ότι έχουμε στα χέρια μας πολλές ευκαιρίες έτσι ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μία αναγέννηση , αρκεί να αδράξουμε αυτές τις ευκαιρίες».

 

«Σήμερα παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παρέλαση ανοιχτή για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κιγκλιδώματα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι παρακολουθήσαμε αυτή την παρέλαση και γιορτάσαμε όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε ως χώρα, ως έθνος. Άλλωστε η ιστορία μας έχει δείξει ότι όποτε εμείς οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι ξεπερνούμε κάθε εμπόδιο και καταφέρνουμε να κατακτήσουμε τελικά τον στόχο μας», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου καθώς και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από εκπροσώπους της κυβέρνησης και των αρχών.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 18:30 με επίσημη εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ όπου τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα: «Ζωγραφιές για την Επανάσταση», θα εκφωνήσει ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητή Εικαστικών Τεχνών ΑΠΘ. Ξενοφών Σαχίνης.