Εορτασμός της 25ης Μαρτίου και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά

Με κάθε επισημότητα αλλά και με τη σεμνότητα που απαιτούν οι καιροί, γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στο Δήμο Παύλου Μελά, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, σε συνέχεια της απόφασης που πάρθηκε με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά στις τρεις δημοτικές ενότητες, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων τους λόγω των μεγάλων αποστάσεων.

 

Οι καθιερωμένες δοξολογίες πραγματοποιήθηκαν στους ναούς των τριών δημοτικών ενοτήτων, ενώ ακολούθησε η εκφώνηση των πανηγυρικών και η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των περιοχών.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Δημαρχείο και στη συνέχεια μετέβη στη δημοτική ενότητα Ευκαρπίας όπου και παρακολούθησε την αντίστοιχη μαθητική παρέλαση, μαζί με μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου.

Δυστυχώς, λόγω της κακοκαιρίας, αποφασίστηκε από κοινού με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, η μη πραγματοποίηση της παρέλασης στις δημοτικές ενότητες Σταυρούπολης και Πολίχνης, καθώς το οδόστρωμα ήταν αρκετά ολισθηρό και υπήρχε πραγματικός κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο παιδί. Ωστόσο, η παρέλαση στη δημοτική ενότητα Ευκαρπίας πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφού τα φαινόμενα ήταν αρκετά πιο ήπια, με τους γονείς και τους συγγενείς των παιδιών να καταλαμβάνουν από νωρίς τα πρωί μια θέση στο πεζοδρόμιο για να καμαρώσουν τα παιδιά τους.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr