Παρέλαση υπό βροχή στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις, το σύνολο των μαθητών των Σχολείων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι αψήφησαν τις ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, παρελαύνοντας με υψηλό φρόνημα ενώπιον των εκατοντάδων δημοτών, που έσπευσαν να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες και να παρακολουθήσουν τις δύο μαθητικές παρελάσεις στις δημοτικές κοινότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

 

Σημειώνεται πως λόγω των βροχοπτώσεων ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αποφάσισε η πραγματοποίηση των παρελάσεων να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών. Ωστόσο η πλειοψηφία των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων δεν πτοήθηκε από την κακοκαιρία  και συμμετείχε κανονικά στην παρέλαση.

“Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που μας έδωσαν τη μοναδική ευκαιρία να τιμήσουμε όλοι μαζί την εθνική επέτειο, αψηφώντας τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η συμμετοχή του συνόλου των σχολείων, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά τιμά επάξια τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

 

Στη Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ήταν πανηγυρικές λόγω του εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Δημαρχείου, παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποίησε η Διευθύντρια του ΙΕΚ Ευόσμου κ. Ελισσάβετ Πεσκεντζή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα και εκπροσώπους τοπικών αρχών και συλλόγων.

 

Στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού της μαθητικής παρέλασης προηγήθηκε  επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρα ενώ την εκφώνηση του  Πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποίησε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Γιώργος Καθαρόπουλος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Παύλου Μελά στην πλατεία Σκρα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr