Σβήνουν το Σάββατο όλα τα φώτα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Ένα ηχηρό μήνυμα οικολογικής ευαισθησίας με σύνθημα «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου» στέλνει και φέτος προς τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις της υφηλίου ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη συμμετέχοντας μαζί με εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Ώρα της Γης».

 

Στο πλαίσιο αυτής της διεθνούς δράσης -η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου-  το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ θα παραμείνουν κλειστά τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια (στο Δημαρχείο στο Πανόραμα, στα Κοινοτικά καταστήματα Πυλαίας και Ασβεστοχωρίου, στην  Τεχνική Υπηρεσία  στην Πυλαία κλπ) συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη αξία της εξοικονόμησης ενέργειας και την ανάγκη  μαζικής κινητοποίησης για το περιβάλλον. 

 

«Σβήνοντας τα φώτα το μήνυμα που στέλνουμε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι ότι ο πλανήτης βρίσκεται στα δικά μας χέρια.  Αυτό μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος κάλεσε όλους τους δημότες να σβήσουν την ίδια μέρα τα φώτα των σπιτιών τους δηλώνοντας το δικό τους παρών σε αυτή την πρωτοβουλία και επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία του δήμου σε δράσεις οικολογικής ευαισθησίας. 

 

Με αφορμή την «Ώρα της Γης» ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη προσκαλεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου τα σχολεία και τους δημότες σε κάθε δημοτική ενότητα να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανακύκλωσης των μαγειρικών ελαίων. Συγκεκριμένα οι μαθητές σε συνεννόηση με τους δασκάλους τους θα μπορούν να φέρουν από τα σπίτια τους χρησιμοποιημένα  μαγειρικά λάδια τα οποία θα συλλεχθούν από προσωπικό των υπηρεσιών  Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης και ειδικά συνεργεία της εταιρίας Revive –με την οποία  συνεργάζεται ο δήμος- και στη συνέχεια θα δοθούν προς επεξεργασία και διάθεση για βιομηχανική χρήση. Υπενθυμίζεται παράλληλα, για όσους δημότες θέλουν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δράση, ότι πραγματοποιείται συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων στον ειδικό συλλέκτη που βρίσκεται στο νέο αμαξοστάσιο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (9ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, έναντι του Jumbo). Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την ανακύκλωση θα διατεθούν από το δήμο για την προμήθεια και φύτευση δένδρων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr