Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Καλαμαριά

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση  που θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς και μαθητές Λυκείου να πάρουν απαντήσεις  στα ερωτήματα που τους απασχολούν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τις επιλογές τους, για τη συνέχιση των σπουδών τους και μάλιστα μέσα στο Νέο πλαίσιο που διαμορφώνει  το εξεταστικό σύστημα, οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης .

 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό «Θέατρο Χηλής» (Χηλής και Τριπόλεως γωνία).

 

Διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί & καθηγητές θα ενημερώσουν τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων και τους γονείς τους, σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους  που προσφέρονται στη σημερινή κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, των ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών, της οικονομικής κρίσης αλλά και της δια βίου μάθησης.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν τις πληροφορίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις σχολές που παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα καθώς και τις τάσεις της αγοράς εργασίας. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές θα μπορέσουν  πιο σίγουροι να επιλέξουν τη σχολή και το επάγγελμα που τους ταιριάζει.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr