Διαδήλωση για τα ζώα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, φιλοζωικοί φορείς, εθελοντές σωματείων, ακτιβιστές και απλοί φιλόζωοι, για να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

 

Την ίδια ώρα ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα με τόπο συγκέντρωσης το Μοναστηράκι. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές-συμμετέχοντες, “πέρυσι διαμαρτυρηθήκαμε για την καταπίεση, την κακοποίηση και το φόνο που υφίστανται τα ζώα στους χώρους κολαστηρίων, που ονομάζονται φάρμες, σφαγεία, γουναράδικα, εργαστήρια πειραματόζωων, ζωολογικοί κήποι, τσίρκα, καταστήματα πώλησης κατοικίδιων κ.λπ. Φέτος μπορούμε να κάνουμε το ίδιο, δείχνοντας τη συμπαράσταση και τον πόνο μας στους δούλους ενός άθλιου συστήματος καταπάτησης δικαιωμάτων, βασανισμού και εξόντωσης. Όλοι θα βροντοφωνάξουμε και πάλι ‘όχι στη βαναυσότητα’. Συμπάσχουμε με τα ζώα, γιατί πονάνε όπως κι εμείς, αισθάνονται, όπως κι εμείς, σκέφτονται όπως κι εμείς, μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη με εμάς και, όπως και εμείς, έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία”.

Το πρόγραμμα της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

– 12 μ.-4 μ.μ.: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών.

– 1μ.μ.-13.40 μ.μ.: Ομιλία με θέμα “Υφιστάμενο νομικό καθεστώς για τα ζώα και νομικές συμβουλές” από τη Βάσω Τάκη, δικηγόρο και νομική σύμβουλο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.  

– 13.40 μ.μ.-2.20 μ.μ.: Ομιλία με θέμα “Στείρωση: Μύθοι και Πραγματικότητες” από τον Χάρη Βερβερίδη, επίκουρο καθηγητή Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
– 2.20 μ.μ.-3 μ.μ.: Ομιλία με θέμα “Ολική Χορτοφαγία: Μύθοι και Πραγματικότητες” από τον Κωνσταντίνο Κούτσικα, διαιτολόγο-διατροφολόγο, M.Sc.

– 3 μ.μ.-4 μ.μ.: Ομιλία με θέμα “Πειράματα σε ζώα και εναλλακτικές λύσεις” από το δρ. Φιλοσοφίας Σταύρο Καραγεωργάκη, τον κτηνίατρο Ξενοφώντα Μωραΐτη και το μέλος της συλλογικότητας Vegan Thessaloniki Δήμητρα Πανίδου.

– 4 μ.μ.: Πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή ζώνη με κεντρικό σύνθημα “Σπάμε τα κλουβιά”.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα υπάρχουν ενημερωτικά stand των οργανώσεων-συλλογικοτήτων.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία