Παρίστανε τον αστυνομικό και διέπραττε κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Η οξυδέρκεια και άμεση ενεργοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, συνδυαζόμενη με τα προανακριτικά στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση του ειδικού τρόπου δράσης και τις καταγγελίες για κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, οδήγησαν στα εγκληματικά ίχνη και στη σύλληψη υποτιθέμενου «αστυνομικού».

 

Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό άνδρα, ο οποίος την Παρασκευή (27-03-2015) το απόγευμα, εντοπίστηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις.

 

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αντιποίησης Αρχής», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπής», της «Αντίστασης» και της παράβασης του Νόμου περί «Εξαρτησιογόνων ουσιών».

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης υποδυόμενος τον αστυνομικό, ακινητοποίησε κατ΄επανάληψη ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως αλλοδαπούς, από τους οποίους αφαίρεσε τιμαλφή κατά τη διάρκεια υποτιθέμενου σωματικού ελέγχου.

 

Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, την 25 και 26-03-2015, επιβαίνοντας σε εκμισθωμένο όχημα και δρώντας στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Επανομής, προσέγγισε τρεις ανυποψίαστους πεζούς (δύο υπηκόους Κίνας και έναν ημεδαπό), με το πρόσχημα ελέγχου των νομιμοποιητικών εγγράφων τους.

 

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, τους υπέβαλλε σε σωματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των (625) ευρώ και προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

 

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μικροδέματα ηρωίνης και το ποσό των 285 ευρώ.

 

Διερευνώντας το ποινικό παρελθόν του συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του δράστη εκκρεμεί διάταξη κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Αθηνών, για παρόμοια αδικήματα και με την οποία υποχρεούται σε εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr