ΑΠΘ: Σεμινάριο προσομοίωσης επειγόντων περιστατικών από φοιτητές για φοιτητές

10 σενάρια επειγόντων περιστατικών σε συνεργασία με 10 πανεπιστημιακές κλινικές και φορείς και με τη συμμετοχή 240 φοιτητών του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του «1ο Σεμιναρίου Προσομοίωσης Επειγόντων Περιστατικών, από φοιτητές για φοιτητές – 1st ABCS3» που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) με έδρα το Α.Π.Θ. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ιατρικής και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ.

 

Διαδραστικές διαλέξεις, βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά αλλά και κατασκευασμένα – σκηνοθετημένα επείγοντα περιστατικά, όπως έμφραγμα, χειρουργική κοιλία, παθολογικά περιστατικά, τραύμα κ.α., τα οποία καλούνται να διαχειριστούν φοιτητές Ιατρικής, υπό την πίεση και καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή, θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου.

 

«Το σεμινάριο φιλοδοξεί να εισάγει και να συμφιλιώσει φοιτητές και καθηγητές Ιατρικής με το “μέλλον” της Ιατρικής εκπαίδευσης, τη νοοτροπία της προσομοίωσης και τη στρατηγική του “case based learning”» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του Σεμιναρίου.

 

Η Τελετή Έναρξης των εργασιών του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 21:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ. και είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Ιστοσελίδα Σεμιναρίου: www.abcs3.com

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr