Στα δικαστήρια οι συνταξιούχοι για τον 14ο μισθό

Ακόμη και στα δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν οι συνταξιούχοι διεκδικώντας τον 14ο μισθό, εισφορές που τόσα χρόνια έχουν κρατηθεί από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Αυτό δήλωσε στο Radio1d.gr , ο εκπρόσωπος του Σωματείου “Συσπείρωση”…Παρτάλης: “Υπάρχει ένα δεδικασμένο, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του έκρινε πως δικαιούνται δώρο οι Διευθυντές Κλινικών του ΕΣΥ , οι Δικαστές  και οι Πανεπιστημιακοί. Πώς γίνεται λοιπόν να παίρνει δώρο Πάσχα ένας γιατρός κι όχι ένας συνταξιούχος γιατρός;”

 

Οι παράπλευρες απώλειες της ανθρωπιστικής κρίσης

 

Εκατοντάδες χαμηλοσυνταξιούχοι με ποσοστά αναπηρίας που δεν δικαιούνται με τα νέα μέτρα επίδομα ΕΚΑΣ έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά ένα τραγικό δίλλημμα: Να φάω ή να πάρω φάρμακα; “Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ενταχθούν και αυτοί οι συνταξιούχοι στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Εκτός από τη χαμηλή σύνταξη των 200 ευρώ να μπορούν να λαμβάνουν ένα ΕΚΑΣ. Να φανταστείτε ότι εάν δεν είχαν δουλέψει καθόλου, το επίδομα Πρόνοιας είναι 300 ευρώ, δηλαδή περισσότερο”.

 

Ημερίδα και κινητοποίηση

 

Την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 10.30 το πρωί μπροστά στο ΙΚΑ της πλατείας Αριστοτέλους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης οργανώνουν πορεία. Μεταξύ των αιτημάτων που έχουν οι συνταξιούχοι είναι “ν αποκατασταθούν όλες οι μέχρι τώρα περικοπές στις συντάξεις”.

 

Την ίδια ημέρα στα γραφεία της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) θα γίνει συζήτηση για το “Παρόν και το Μέλλον της Ασφάλισης”με ομιλητές μεταξύ άλλων τον ΓΓ Κοινωνιής Ασφάλισης Γ Ρωμανιά.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr