Ξεκίνησαν οι δράσεις για την επαναχρήση των Παλιών Στάβλων (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε χτες, Κυριακή 29 Απριλίου 2015, το πρόγραμμα δράσεων για την επανάχρηση του συγκροτήματος των «παλιών στάβλων» στην Κάτω Τούμπα. Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση των χρήσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν οι κενοί χώροι του συγκροτήματος και η απόδοση της εσωτερικής αυλής στη γειτονιά μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν κάτοικοι, συλλογικότητες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η 4η Δημοτική Κοινότητα και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην πολιτική της Διοίκησης του Δήμου για τη συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν στην πόλη, στη γειτονιά τους και εν γένει στην καθημερινότητά τους.

Κάτοικοι της περιοχής επισκέφθηκαν τον χώρο, ενημερώθηκαν, συζήτησαν και διατύπωσαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν από τον εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις που αφορούν στη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, Νίκο Φωτίου, και την εντεταλμένη σύμβουλο για δράσεις που αφορούν στην Κοινωνία των Πολιτών, Λίνα Λιάκου, οι οποίοι έχουν αναλάβει το συντονισμό της πρωτοβουλίας. Συγχρόνως, ομάδες φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων με τους επιβλέποντες καθηγητές τους, «εξερεύνησαν» από την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 την γύρω περιοχή και συνέλεξαν πληροφοριακό υλικό για τις εγκαταστάσεις και της ευρύτερη περιοχή.

Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν από κατοίκους και συλλογικότητες και οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι φοιτητές συνθέτουν ένα πρώτο υλικό, το οποίο, στη συνέχεια, μέσα από μια σειρά δράσεων στην περιοχή και με συνεχή διάλογο με τους κατοίκους, θα εμπλουτιστεί και θα οργανωθεί με στόχο, περί τα μέσα Μαΐου, να οριστικοποιηθεί ένα πρόγραμμα χρήσεων για το συγκρότημα.

 

Στη δράση παρέστησαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Γλυκερία Καλφακάκου, ο πρόεδρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

 

Οι δράσεις για την επανάχρηση των παλιών στάβλων θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Μαΐου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr