Δολοφονία «βλέπει» η εισαγγελία πίσω από τους μυστηριώδεις θανάτους δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Κρεωνίδου για τον μυστηριώδη θάνατο δύο γυναικών, μίας 75χρονης και της 32χρονης εγγονής της, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τον Αύγουστο του 2013.

 

Η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον των δύο γυναικών, το οποίο θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή.

 

Οι δύο περίεργοι θάνατοι είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου είχαν νοσηλευτεί τα θύματα.

 

Πρώτα έχασε τη ζωή της η ηλικιωμένη και στη συνέχεια η 32χρονη εγγονή της. Κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι στα σπλάχνα τους ανιχνεύτηκαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού.

 

Η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία οδήγησε, ύστερα από αλλεπάλληλες έρευνες, στην πιθανότητα οι θάνατοι να οφείλονται σε δηλητηρίαση, συμπέρασμα που κινητοποίησε τους επιστήμονες.

 

Με δεδομένο ότι το αρσενικό που εμπεριέχεται στις τροφές σε συνήθη ποσότητα δεν είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο, αποφασίστηκε, στις αρχές του 2014, να γίνει εκταφή των δύο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης, προκειμένου να διεξαχθούν συγκριτικές αναλύσεις.

 

Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες των επιστημόνων και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ποινικά και κάτω από άκρα μυστικότητα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

 

Η δικογραφία, η οποία συντάχθηκε, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες και διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία, με στενό συγγενικό πρόσωπο των δυο γυναικών να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, ως ύποπτος δολοφονίας.