Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών σίτισης για ευπαθείς ομάδες

Τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, για την προμήθεια ειδών σίτισης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για την παροχή δεκατιανού σε άπορους μαθητές, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

   
Στο νέο διαγωνισμό προβλέπεται η προμήθεια έτοιμου φαγητού, για τη σίτιση περίπου 400 απόρων καθημερινά, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη για παροχή σίτισης και τα Σάββατα σε 850 πολίτες. Αύξηση θα υπάρχει και στον αριθμό των μαθητών, στους οποίους θα παρέχεται δεκατιανό και οι οποίοι θα ανέλθουν στους 1.250 καθημερινά.

   
Επίσης, στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων βρίσκεται και ο τρέχων διαγωνισμός για προμήθεια ειδών διατροφής, ώστε να συνεχιστούν τα συσσίτια που πραγματοποιούνται στις Δημοτικές Κοινότητες και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, για άστεγους, απόρους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες.

 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται και η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω της οποίας έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 200.000,00€ για τις ανάγκες σίτισης ευπαθών ομάδων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr