Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης (ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη δύο μελών εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες του εξωτερικού, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με την επιχειρησιακή συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς και του Τμήματος Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 68 και 67 ετών, σε βάρος των οποίων και πέντε (5) επιπλέον συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για «Συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και παράβαση  του Νόμου περί «Διευκόλυνσης παράνομης εξόδου μεταναστών-υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες».

Προηγήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 05-04-2015, στην περιοχή του Τελωνείου Ευζώνων, όπου με τη συνδρομή υπαλλήλων των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, στο εσωτερικό των οποίων εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι και κρυμμένοι πίσω από αγροτικά προιόντα, συνολικά (16) μετανάστες, υπήκοοι Συρίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, ξεκίνησαν από την Αθήνα με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, ενώ για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν έκαστος το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, αποφέροντας, παράνομα, στα μέλη της σπείρας, συνολικά “κέρδη” ύψους 48.000 ευρώ. 

Από την περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι, χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, είναι η συστηματική συνεργασία της με επαγγελματίες οδηγούς που εκτελούσαν  διεθνείς μεταφορές, προκειμένου να μεταφέρονται παράνομα οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί στο εξωτερικό.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • (2) φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των μεταναστών,
  • (5) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις,
  • (4) κάρτες SIM και
  • το χρηματικό ποσό των 2.750 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr