Μπαράζ συλλήψεων για τυχερά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 Απρ 2015 - 08:52

Τελευταία Ενημέρωση: 08:52

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν  στοχευμένοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου στις περιοχές Ευόσμου, Τούμπας και κέντρου πόλης, για την καταπολέμηση της διενέργειας απαγορευμένων παιγνίων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα  (5) άτομα.

 

Ειδικότερα:

 

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 14-04-2015, στη περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 57χρονος, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – ιντερνετ), καθώς είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία είκοσι δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε ένα εκ των οποίων διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από θαμώνα του καταστήματος, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

 

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες της 14-04-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου σε ίντερνετ – καφέ στην περιοχή του Ευόσμου, συνελήφθη ο 40χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία τριάντα ένα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή. Σε δύο από τους υπολογιστές, διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από ισάριθμους θαμώνες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Από την έρευνα στους χώρους του καταστήματος βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο-προοριζόμενο για την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι, τόσο ο χώρος του καταστήματος όσο και τα παιγνιομηχανήματα δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια αρχή, ενώ επίσης δεν διέθεταν την προβλεπόμενη σήμανση.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.             

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr