Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης: Στοπ στα ακατάλληλα φίλτρα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 Απρ 2015 - 14:42

Τελευταία Ενημέρωση: 14:42

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Εταιρείας Προμηθειών των Νοσοκομείων, έχουν αύριο στην Αθήνα εκπρόσωποι συλλόγων νεφροπαθών προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ποιότητας των φίλτρων που χρησιμοποιούνται για την αιμοκάθαρση.

 

Τα παραπάνω τόνισε στην εκπομπή «Πίσω από τις λέξεις» στο Radio1d.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Χ Καραγκιόζης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση άνοιξε το παράθυρο σε όποιον ήθελε να φέρει φθηνά φίλτρα στην Ελλάδα. Το μόνο που απαιτούνταν είναι το λογότυπο της E.U. Έτσι άρχισαν να εισάγονται φίλτρα από Αίγυπτο, Τουρκία και τώρα τελευταία Κίνα» Πολλοί από τους νεφροπαθείς κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από αλλεργίες λόγω των βλαβερών αυτών φίλτρων. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως ακόμη κι αν σταματήσουν την αιμοκάθαρση με το ακατάλληλο φίλτρο, δεν υπάρχει τις περισσότερες φορές εναλλακτική παρά μόνο ν αλλάξουν εντελώς θεραπευτικό σχήμα.

Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα θα συζητηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας. «Εμείς ζητάμε να υπάρχουν εξατομικευμένα φίλτρα που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στις θεραπείες. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μόνο το φθηνότερο αλλά το συμφερότερο» τονίζει ο κ Καραγκιόζης.  
 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr