Οι θρησκευτικοί ηγέτες του 21ου αιώνα στο ΚΕΔΕΑ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 Απρ 2015 - 11:39

Τελευταία Ενημέρωση: 11:39

«Η Ευρώπη έχει επείγουσα ανάγκη να λύσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ταυτότητάς της. Πρόβλημα που αφορά τον κάθε Ευρωπαίο».

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους της». Αυτές οι απόψει οι οποίες μπορεί ν ακούγονται ακραίες ή ακόμη και ρηξικέλευθες για ορισμένους, έχουν εκφραστεί από τους δύο μεγάλους θρησκευτικούς αρχηγούς της Χριστιανικής Εκκλησίας.

 

Τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σ αυτή τη συνάντηση- προσέγγιση δύο θρησκευτικών ηγετών με επαναστατικό ρόλο και λόγο είναι αφιερωμένη  η διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 21 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΚΕΔΕΑ και θα έχει ως θέμα «Πρότυπα Θρησκευτικών Ηγετών τον 21ο αιώνα».

 

Στην εκδήλωση, όπως τόνισε o υπεύθυνος επικοινωνίας της εκδήλωσης καθηγητής Χρ Αραμπατζής, στην εκπομπή «Πίσω από τις λέξεις» στο Radio1d.gr στην ημερίδα θα παραστούν εκπρόσωποι του Βατικανού και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr