Δυσαρέσκεια του δήμου Θεσσαλονίκης για την διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε σχολεία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 Απρ 2015 - 16:43

Τελευταία Ενημέρωση: 16:43

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Α.Ε. να διακόψει από 22/4/2015 την παροχή φυσικού αερίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω μη καταβολής των χρημάτων που αφορούν στη σύνδεση, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 9η τακτική συνεδρίασή του χθες, Δευτέρα 20 Απριλίου 2015.

 

Στην ομόφωνη απόφαση του σώματος αναφέρονται τα εξής:

 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τη Διοίκηση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε) να μη διανοηθεί να προχωρήσει στην υλοποίηση της απειλής που διατύπωσε σε επιστολή της προς το Δήμο, για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Η απειλή αυτή διατυπώνεται σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύπτει τις υποχρεώσεις των σχολείων ,καταβάλλοντας μεγάλα ποσά στην Εταιρεία Παροχής Αερίου.

 

Εκφράζει επίσης την πλήρη απαρέσκειά του  σε διατυπώσεις αυτού του είδους και καλεί τη Διοίκηση της Διοίκηση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε)  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου για τα σχολεία και τα κοινωνικά ιδρύματα και τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου  για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ,όπως διατυπώθηκε και στην υπ.αριθμ. 63 Α  (02/02/2015) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θεωρεί αναγκαία:

 

τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης για την προστασία των ευπαθών ομάδων των καταναλωτών φυσικού αερίου. Το κοινωνικό τιμολόγιο θα αφορά: α) Μακροχρόνια ανέργους, β) Καταναλωτές με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000,00 €, γ) Τρίτεκνους και πολύτεκνους, δ) Άτομα με αναπηρία 67% και άνω καθώς και όσους συνοικούν με ΑμεΑ, ε) Φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενους από τα Υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όλα τα παραπάνω μπορούν να υλοποιηθούν σύμφωνα και με τα όσα ισχύουν με βάση το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την Ε.Π.Α. Α.Ε. Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την απόδοση χορηγικών κονδυλίων στην κοινωνία της πόλης, δεδομένης της υψηλής κερδοφορίας της Εταιρείας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr