Συνελήφθησαν 13 άτομα στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 Απρ 2015 - 08:55

Τελευταία Ενημέρωση: 08:55

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, την αντιμετώπιση διακίνησης λαθραίων ποσοτήτων αλκοόλ, τον εντοπισμό φυγόποινων ατόμων, προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους κ.α.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης της Γ.Α.Δ.Θ., πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων:

 

Συνελήφθη ένα 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 28χρονο ομογενή, ο οποίος κατελήφθη σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες της 23-04-2015 στην Πολίχνη, να κατέχει και να μεταφέρει εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σαράντα φιάλες ποτών, οι οποίες έφεραν εμφανή ίχνη αποκολλημένων ταινιών φόρου κατανάλωσης και χωρίς να υπάρχουν για αυτά, νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

 

Επιπλέον, σε επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, που σχημάτισαν τη σχετική δικογραφία, εντοπίστηκαν σε οικία του συλληφθέντα στον Εύοσμο, οκτώ ακόμη φιάλες ποτών, οι οποίες, επίσης, έφεραν ίχνη αποκολλημένων ταινιών φόρου κατανάλωσης.

 

Συνελήφθησαν τέσσερα 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου ημεδαπού, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ», σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, 3 μηνών και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

 

Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

 

Συνελήφθη ένα άτομο για απόπειρα κλοπής από οικία.

 

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε βάρος τριών γυναικών σχετικά με νομοθεσία περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων και σε βάρος ενός ατόμου για επαιτεία

 

Οι ειδικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr