Δήμος Παύλου Μελά: “Let’s do it” στην πλατεία Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 Απρ 2015 - 10:25

Τελευταία Ενημέρωση: 10:25

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Σύν-μ-πραξη συμμετέχει ενεργά στη δράση Let’s do it Greece.

 

To Let’ s do it Greece εντάσσεται στην παγκόσμια καμπάνια του Let’s do it World, η οποία είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των χωρών του κόσμου μέσα από τον καθαρισμό συγκεκριμένων σημείων μέσα στον αστικό ιστό, περνώντας έτσι το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ιδιαίτερης σημασίας του εθελοντισμού.

 

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Παύλου Μελά, η δράση θα πραγματοποιηθεί στο δασύλλιο των Μετεώρων το οποίο φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό από είδη χλωρίδας και πανίδας, αποτελώντας ένα μέρος ψυχαγωγίας και ανάπαυσης για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν μια όαση πρασίνου εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται καταστροφή του δάσους είτε από ανθρώπινη είτε από φυσική παρέμβαση (η αύξηση της αναπαραγωγής των αγριοκούνελων, η μόλυνση από τους πολίτες, εσωτερικά φυσικά θέματα, βαμβακίαση, το έντομο Marchalina hellenica, η κάμπια της πεταλούδας Thaumetopaea pityocampa και η νυχτοπεταλούδα Thaumetopaea pityocampa). 

 

Είναι λοιπόν αναγκαίο να προστατεύεται και να προωθείται η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς με υγιή και ουσιαστικό τρόπο. Την κίνηση αυτή πρόκειται να αναλάβει η Σύν-μ-πραξη https://www.facebook.com/events/349161385274479/?ref=1&feed_story_type=17 με την υποστήριξη και αγαστή συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά, την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ στα πλαίσια του Let’s Do It στο Άλσος των Μετεώρων!!!

 

Καλούμε όλους τους πολίτες, τα σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάθε συλλογικό φορέα, να συμμετάσχουν και αυτοί με τη σειρά τους σ’ αυτή την εθελοντική δράση με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής παιδείας των μικρών πολιτών και την ευαισθητοποίηση των μεγαλυτέρων.  Πολλές εκπλήξεις και άφθονο παιχνίδι σε ένα όμορφο παιδότοπο που θα στηθεί στο δάσος, περιμένει τους μικρούς μας φίλους !!!

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr