Εγκαίνια και πολιτιστικές δραστηριότητες στην ανθοέκθεση του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 Απρ 2015 - 08:01

Τελευταία Ενημέρωση: 08:01

Με μεγάλη επιτυχία και παρούσια πλήθους κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κου Λάζαρου Κυρίζογλου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25/04 η τελετή εγκαινίων της φετινής Ανθοέκθεσης και των παράλληλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα την περιβάλλουν.

 

Λαμβάνοντας πρώτος το λόγο και προλογίζοντας το Δήμαρχο, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Δ.ΑΜ. κος Κυριάκος Αβραμίδης αναφέρθηκε στη σημασία του ετήσιου θεσμού της Ανθοέκθεσης τόσο για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης όσο και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη γενικότερα. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος, λαμβάνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τον προλαλήσαντα, εξήρε τις προσπάθειες όλων για την οργάνωση της Ανθοέκθεσης και των παράλληλων δραστηριοτήτων και κήρυξε την έναρξη αυτού του σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος παραδίδοντας τη σκυτάλη σε μέλη ποντιακών χορευτικών σωματίων.

 

Το βράδυ της Κυριακής 26/04 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ποντιακών χορών με τη συμμετοχή μελών της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κος Κυρίζογλου απένειμε τιμητικές διακρίσεις στην ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων απαρτιζόμενη από τους μαθητές Ιβανάι Τζούλιο, Καρατσέλι Δαμιανό, Κοτανίδη Βλαδίμηρο και Μαμουλασβίλι Νίνα, η οποία διακρίθηκε στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας (Youth Business Talents).

 

Επίσης απονεμηθήκαν τιμητικές πλακέτες και στους συνδημότες κους Ποζίδη Γεώργιο, Τερζόπουλο Γεώργιο, Συμεωνίδη Ιωάννη και Κανετίδη Πλούταρχο για την πολύχρονη προσφορά τους στον πολιτισμό και κυρίως για τους άοκνους αγώνες για τη διατήρηση, διάδοση και μεταλαμπάδευση στις νεότερες γενιές των ποντιακών χορών. Η βραδιά έκλεισε με πανηγυρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου. 

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr