Άλλη μία υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία

Στην τέταρτη κατά σειρά εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα που επιδίωξαν την έκδοση άδειας παραμονής, μέσω παράνομης πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου.

 

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν και 20χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της «Διατάραξης οικογενειακής ειρήνης», της «Διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας» και της παράβασης του Νόμου «περί Αλλοδαπών».

 

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 27-04-2015, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν σε Ληξιαρχείο Δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε ο 27χρονος να καταχωρηθεί, ψευδώς, ως πατέρας μη αναγνωρισμένου τέκνου. Για το σκοπό αυτό, την 24-04-2015, στην Ξάνθη, εξασφάλισαν μαζί με την 20χρονη φερόμενη ως μητέρα του ανήλικου, συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, που θα κατοχύρωνε στον αλλοδαπό άντρα πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε οτι, η συμφωνία και η υλοποίηση της παράνομης αυτής πράξης, έγινε με τη συνδρομή αλλοδαπού συνεργού τους που αναζητείται, στον οποίο ο υποψήφιος “πατέρας” κατέβαλε 4.000 ευρώ, μέρος των οποίων θα καταβάλλονταν στην 20χρονη γυναίκα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr