Κορδελιό – Εύοσμος: 240 μαθητές δημοτικού στο δρόμο;

Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης λαμβάνει το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Γιάννης Καμαρινός  εξήγησε στην εκπομπή ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ στη Βεργίνα Τηλεόραση τις τεράστιες ελλείψεις στη σχολική στέγη σε έναν Δήμο που έχει ήδη 18.000 μαθητές.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία πολλές από τις αίθουσες των οποίων βρίσκονται ακόμη και σε υπόγεια.

 

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές των νηπιαγωγείων, παιδιά ηλικίας 5 χρονών που κάνουν μάθημα σε σχολεία διπλής βάρδιας.

 

Για ν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών στην περιοχή που αποτελεί τον δεύτερο σε πληθυσμό δήμο της Βόρειας Ελλάδας , θα πρέπει να χτιστούν τρία νέα δημοτικά σχολεία, δύο γυμνάσια και δύο λύκεια.

 

Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει είναι διαθέσιμα οικόπεδα που παραχωρεί ο Δήμος αναζητώντας τρόπο να χτιστούν τα σχολεία…

 

«Δυστυχώς εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, το Σεπτέμβριο 240 μαθητές του Δημοτικού θα πρέπει ν αναζητήσουν σχολεία σε όμορους δήμους με ό,τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους» λέει ο κ Καμαρινός. 

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr