“Άνοιξη Αθλητισμού” στο Πανόραμα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 Απρ 2015 - 09:00

Τελευταία Ενημέρωση: 09:00

Με το σύνθημα «Συμμετέχω – Είμαι Νικητής! Χαίρομαι την Άσκηση και το παιχνίδι» πάνω από 1000 πολίτες συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού που διοργάνωσε χτες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο νέο σύγχρονο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στο Πανόραμα.

 

Ένα κέντρο αφιερωμένο στους ολυμπιονίκες και τους παγκόσμιους πρωταθλητές του δήμου μας, όπως η Βούλα Πατουλίδου, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Χρήστος Γαρέφης, η Λένα Δανιηλίδου, ο Γιάννης Ταμουρίδης και ο αείμνηστος Κώστας Σπανίδης. Ενα κέντρο που αν και άνοιξε τις πύλες του μόλις τον περασμένο Απρίλιο, μετατράπηκε ήδη σε μια σημαντική κυψέλη αθλητών που καλύπτει τις ανάγκες όλων των ηλικιών.

 

Χτες στήθηκε εκεί μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Το πρωί διοργανώθηκε ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου, με ομάδες από τις δημοτικές ενότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη και Πυλαίας, έγιναν επιδείξεις με ποδήλατα, ενώ ομάδες παιδιών και κοριτσιών υπό τις οδηγίες της Ελένης Σαρίδου χόρεψαν χιπ χοπ σε δημιουργικές χορογραφίες. Παρόντες οι μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης Βασίλης Χατζηπαναγής, Νίκος Χρηστίδης, Κώστας Αϊδινίου, Φάνης Κατεργιαννάκης και Παναγιώτης Κατσαρός καθώς και δεκάδες δημότες που χάρηκαν με την ψυχή τους μια όμορφη γιορτή αθλητισμού. 

 

Η χτεσινή εκδήλωση κορυφώθηκε με τους τερματισμούς των τριών αγώνων δρόμου, που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. «Panorama Charity Fun Run» ήταν ο τίτλος της πρωτοβουλίας, που διοργανώθηκε από κοινού από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, τον Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» και το τοπικό Παράρτημα του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοβουλία που είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 700 αθλητές αλλά και απλοί πολίτες, μικροί και μεγάλοι δημότες που έτρεξαν και περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους του Πανοράματος!

 

Συμμετοχή στους αγώνες και από τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους του δήμου, τον ίδιο τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αλλά και την Ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου που έτρεξε με άνεση τη διαδρομή και τερμάτισε στο γήπεδο που έκανε την ολυμπιακή της προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

 

Η πρώτη διαδρομή ήταν ένας αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, ο δεύτερος αγώνας είχε μήκος 5,5 χιλιομέτρων και ο τρίτη διαδρομή ήταν 2 χιλιομέτρων. Δέκα επτά χιλιόμετρα για ένα καλό φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του δημοτικού σχολείου Κωφών, στο Πανόραμα. «Χαρήκαμε έναν υπερσύγχρονο αθλητικό χώρο μαζί με τη νεότερη γενιά του δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Η αυτοδιοίκηση είναι δίπλα στον δημότη και στον αθλητισμό και το αποδεικνύει καθημερινά, παρά τις συνεχείς τρικλοποδιές που δέχεται από την πολιτεία. Σήμερα τρέξαμε για τον αθλητισμό, ενισχύσαμε ένα ειδικό σχολείο που το έχει ανάγκη και βάλαμε το λιθαράκι για τη δημιουργία ενός  καινούργιου αθλητικού θεσμού για το δήμο και τους δημότες μας», τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έκανε και τις βραβεύσεις.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr