Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης προσφέρει στους δημότες του ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με αφορμή την Παγκόσμια  ημέρα άσθματος που είναι η Τρίτη 6 Μάιου και με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

 

Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από Ιατρό Πνευμονολόγο στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας – Χορτιάτη, (οδός Σχολείου 2Α, Πανόραμα) ως εξής:
 

  • Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, ώρες 9:00 έως 15:00
  • Παρασκευή  8 Μαΐου 2015, ώρες 9:00 έως 15:00
  • Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ώρες 9:00 έως 15:00

 

Εξέταση μπορούν να κάνουν κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ηλικίας άνω των 40 ετών, όσοι καπνίζουν, άτομα που εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και γενικά άτομα που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους.

 

Πρόκειται για εξέταση απλή και ανώδυνη, συνολικής διάρκειας 10 λεπτών, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr