Υπέργεια WC υψηλής τεχνολογίας με …παρισινό αέρα αναμένεται να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 Απρ 2015 - 14:20

Τελευταία Ενημέρωση: 14:20

Υπέργειες δημόσιες τουαλέτες υψηλής τεχνολογίας με… παριζιάνικο αέρα αναμένεται να αποκτήσει μέχρι το τέλος του 2015 ή τις αρχές του 2016 το ιστορικό εμπορικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, για συνολικά επτά σημεία της πόλης, όπου σήμερα υπάρχουν υπόγεια δημόσια WC, τα οποία συχνά γίνονται στόχος βανδαλισμών, μπαίνει στα «σκαριά» άμεση λύση, ώστε να διατεθούν στο κοινό «σαν καινούργια» πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

 

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του ανοιχτού εμπορικού κέντρου (Open Mall) Θεσσαλονίκης.

 

«Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου προγραμματίζουμε να φτιάξουμε δέκα υπέργεια WC υψηλής τεχνολογίας, σαν αυτά που υπάρχουν στο Παρίσι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, τα οποία θα λειτουργούν με κέρμα και θα είναι αυτοκαθαριζόμενα. Τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν έχουν ήδη επιλεγεί και στόχος είναι να λειτουργήσουν στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016. Το θέμα ίσως τεθεί στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» σημείωσε ο κ. Παππάς.

 

Άμεση λύση, μέσω της επείγουσας μίσθωσης σε ιδιώτη, επιδιώκεται και για τις υπόγειες δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή του Λουτρού στην Εγνατία, την Αριστοτέλους, στον Λευκό Πύργο, στον Ξαρχάκο, στην περιοχή της Μπότσαρη στη νέα παραλία, στο κέντρο της Τούμπας και στην οδό Μπαλάνου (πλατεία Άθωνος).

 

«Τα υπόγεια WC τα επισκευάζουμε και γίνονται αμέσως στόχος βανδαλισμών. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να βγάλουμε επείγουσα μίσθωση, να τα πάρει ένας ιδιώτης, ο οποίος θα τα περιποιείται και θα τα διατηρεί σε καλή κατάσταση. Αυτό, στόχος είναι να γίνει άμεσα, ώστε να λειτουργούν μέσα στο καλοκαίρι» εξήγησε ο κ. Παππάς.