Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Στα ίχνη σπείρας,  η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις απατών σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, οδήγησε η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ταυτοποιήθηκε ως «εγκέφαλος» της ομάδας, 49χρονος, σε βάρος του οποίου, καθώς και τριών ακόμη συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Απάτης», «Πλαστογραφίας», «Πλαστογραφίας πιστοποιητικών» και «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2005 – Φεβρουαρίου 2014, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας Κυπριακών Αρχών, σε ορισμένα εκ των οποίων εμφαίνονται δύο συνεργοί του, είχε υφαρπάξει συνολικά (7) Α.Φ.Μ. από διάφορες Δ.Ο.Υ. της χώρας.

 

Στη συνέχεια, μετέβαινε σε τραπεζικά ιδρύματα, όπου με τη χρήση των πλαστών δικαιολογητικών, προέβαινε στην έκδοση τραπεζικών προϊόντων (λογαριασμούς, κάρτες ανάληψης κ.α.), ενώ ακολούθως πραγματοποιούσε παράνομες συναλλαγές μέσω Α.Τ.Μ.

 

Συγκεκριμένα, είτε ο ίδιος είτε κάποιος συνεργός του, κατά τη διαδικασία ανάληψης, παγίδευαν τη θύρα εξόδου των χρημάτων με μεταλλική παγίδα- έλασμα, η οποία συγκρατούσε τα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα ακύρωναν τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην πιστώνεται η κίνηση στον «παράνομο» λογαριασμό του δράστη, παρόλο που τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τη θυρίδα.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι η ζημία που υπέστησαν τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (67.360) ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 49χρονος, είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για «εγκληματική οργάνωση», «πλαστογραφία» «υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης» και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και «Διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών».

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr