Εθελοντικός καθαρισμός του Κελλαρίου Όρμου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της ακτής στον Κελλάριο όρμο, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, από τις 10.00 έως τις 13.00, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού των Ακτών 2015.

 

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), η οποία συντονίζει την εκστρατεία στην Ελλάδα.

 

Στον καθαρισμό θα λάβουν μέρος περίπου 110 μαθητές του δημοτικού από το Κολλέγιο Ανατόλια και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ενώ θα παραβρεθούν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, η εκπρόσωπος της Helmepa, Ελένη Τσόλκα και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Πάνος Βλάχος.

 

Η δράση διοργανώνεται σε ετήσια βάση, με τη συμμετοχή ομάδων της πόλης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.  

 

Τα απορρίμματα που συλλέγονται καταγράφονται σε ειδικές φόρμες, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για το οικολογικό αποτύπωμα των πολιτών. Από τον τελευταίο καθαρισμό ακτής και βυθού στην περιοχή, παρατηρήθηκε αύξηση των πλαστικών απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, σε ποσοστό 20%, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη μείωση χρήσης των πλαστικών προϊόντων, όπως σακούλες και μπουκάλια.

 

Οι διαδικασίες καθαρισμού του Κελλάριου όρμου θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την έγκριση της Ενάλιας Εφορίας Αρχαιοτήτων και της Αρχαιολογικής Εφορίας Θεσσαλονίκης, οι οποίες είναι αρμόδιες για την περιοχή.

 

Για την ασφάλεια των παρευρισκόμενων θα μεριμνήσουν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία υποστηρίζουν κάθε φορά τη δράση. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr