Νέα δικαίωση δήμου και κατοίκων για τις κεραίες στο Πανόραμα

Νέα δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το σταθμό κεραίας, όπου είχαν εγκατασταθεί κεραίες δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην οδό Λέλας Καραγιάννη στο Πανόραμα.

 

Σύμφωνα με την απόφαση που γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι απαγορεύεται προσωρινά τόσο η τοποθέτηση όσο και η λειτουργία του σταθμού, αλλά και οποιουδήποτε εξαρτήματος-μηχανήματος στο σημείο της κεραίας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά  σε κατοικήσιμη περιοχή, αλλά και πολύ κοντά σε παιδικό σταθμό. Κατά τη λειτουργίας είχαν προσφύγει συνολικά 371 άτομα που κατοικούν στην περιοχή, αλλά και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με τον προϊστάμενο της νομικής του υπηρεσίας Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

 

Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται απόλυτα ο δήμος, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έχουν εδώ και καιρό αρχίσει έναν πολύπλευρο δικαστικό αγώνα κατά της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας. «Η απόφαση αποτελεί μια νέα μεγάλη δικαίωση για το δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν: με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Οι κεραίες που βρίσκονται δίπλα σε σχολεία και σπίτια πρέπει να απομακρυνθούν», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος.

 

Όπως έγινε γνωστό η κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί στις 2 Ιουνίου, ενώ πρόσφατα ο δήμος είχε δικαιωθεί δικαστικά και σε ανάλογη περίπτωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί στην Πυλαία, δίπλα σε συγκρότημα σχολείων και τον δημοτικό παιδικό σταθμό.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr