Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατελήφθησαν συνολικά 46 άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

 

(7) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Μεταξύ των συλληφθέντων και 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν:

-2 Διατάξεις Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης

-Ένταλμα Σύλληψης 1ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, για κλοπή

-Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, για παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία και κατοχή όπλου

-Ένταλμα Σύλληψης Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, για ληστεία.

 

Χαρακτηριστική επίσης, είναι η περίπτωση σύλληψης 37χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών κι 1 μηνός, για παράβαση Νόμου περί Ναρκωτικών.

 

 (12) άτομα, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

 

(4) αλλοδαποί, διότι δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

 

(3) άτομα, για περιπτώσεις κλοπών. Μεταξύ αυτών 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τσαντάκι που περιείχε (3.000) ευρώ και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

 

(1) άτομο για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

 

(1) άτομο για παράβαση Νόμου περί Παιγνίων.

 

Επίσης, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις του Νόμου περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr